Thursday, September 10, 2009

Dendang Perantau & cerita kami

Pagi tadi , sebelum pergi kerja .... hubby terdengar lagu raya ... hehehe ... sekarang kan radio dah pasang lagu raya .. semangat nak raya lebih sikit ..

Tentang sedap- sedap dengar celoteh Fafau , lepas tu dia putarkan lagu dendang perantau ...

Masa tu aku dah nak turun bawah sebab nak gi kerja , so bila dengar je automatik stop kejap dengar lagu dendang perantau tu, pastu teringat kat mak pak aku tu ... abah memang suka dengar lagu dendang perautau ni, kira kalau lagu raya ni memang lagu favourite abah lah ...pas ni nak call mak & abah ...

Pastu cakap kat hubby , yg ... ahad ni operasi mengemas rumah ya, yelah walaupun aku balik kampung raya ni tak kan nak biar rumah tak berserikan ...

So, operasi ahad ni , nak lapkan kipas, lap tingkap , kemas dapur dan kemas satu rumah lah , hopefully jadi lah operasi kami tu ...sebab lepas tu dah sibuk -sibuk nak balik kampung kan ...

Ok, ini cerita lain plak .. senang aku combine kan sekali ...

Semalam lepas berbuka , kami gi redah giant Shah Alam tu , niat di hati nak beli ayam ... yelah sebab semua barang -barang basah dah habis , semalam kami berbuka bihun goreng je , pastu sampai je giant ... ada bazaar yg jual baju raya ...

Kebanyakkan baju raya yg dijual kat bazaar tu .. harganya berpatutan ... so dah ajak hubby ... nak beli 1 lagi baju raya .. since aku tak ada baju raya yg color cream .. ye tema kami kali ni cream ..tapi kena tengok gaji dah masuk ke belum minggu depan .. kiranya shopping last minute lah tu ...

Pastu terus masuk giant , nak beli ayam tak jadi sebab , ayamnya tak fresh dah , pastu cakap kat hubby yg kita ni dah lama tak makan sardin .. so beli lah sardin 2 tin .. punya lah semangat ambik troli bagai tapi alih-alih beli sardin je , hehehehe ...

Cakap ngan hubby nak ambil gambar tapi hubby cakap tak yah lah ... tak kan nak beli sardin pun nak bergambar kan ... so memang tak ada lah gambar semalam ...

Pastu settle semua , hubby dpt call dr kawan ofismate lama , ajak lepak kat mamak je kat Sri Petaling ... sebelum tu sempat lah singgah kat pasar malam Sunway , hubby baru teringat semalam ada pasar malam ..

Hubby teringin nak makan mempelam , so gi lah pasar malam tu dan dapat lah jugak beli ayam kat pasar malam , tapi kenapa yekk ayam kat pasar malam lagi mahal dari kat pasaraya ....???

Settle semua tu jumpa kawan hubby tu .. lepak2 & borak2 .. masa tu aku teringin nak makan roti telur tapi macam segan plak nak minta kan sebab kawan hubby yg belanja , so minum je lah air teh o panas ... kami lepak sampai pukul 12 lebih kot , so hubby cakap nak balik ....

Balik je terus masing -masing masuk tidur , sudahnya pagi tadi aku terlambat bangun sahur .. bangun dalam pukul 4.30 kot , sebab tidur lambat punya pasal & pagi tadi pergi kerja pun lambat jugak tapi still boleh dengar lagu dendang perantau ...

Tu je  kisah aku dan hubby semalam ....

2 comments:

IdaShah said...

balik kg mana ina?
skrg mmg tgh mode raya kat ofis neh asyik berkumandang lagu raya jer

Nanny journal said...

Entah lah kak Ida ... tahun ni tak tahu nak raya mana dulu , kalau tanya mak of course nak suruh raya kampung ,tapi kalau hubby mesti nak raya umh mak mertua dulu .. hai pening-pening ..

Tengok je lah macam mana nanti